Getuigenissen

Als fotografe weet ik dat beelden meer zeggen dan woorden. Maar deze getuigenissen van vrouwen die zó vol lof waren over hun fotoshoot, kan ik je toch niet onthouden…

Ik moet eerlijk zeggen dat sommige getuigenissen mij geraakt hebben als fotografe en als vrouw. Hoe fijn is het om jullie te zien groeien tijdens de shoot. Jullie deden dat zo ongelooflijk goed. Love ya all!

 

It’s a joy to be hidden and disaster not te be found… (D. Winnicott)

Deze quote zegt het zo wat helemaal! Jaren voelde het meer comfortabel aan voor mij om mijzelf en mijn lichaam te verbergen. Tot dit niet meer mogelijk was… en ik langzaamaan open bloeide, zowel mentaal als fysiek. Het durven uiten van wie ik werkelijk ben en van daaruit in connectie gaan met anderen lukt me al redelijk goed..

Het fysiek tonen van mijn lichaam was een wens die ik al lang meedroeg, maar niet durfde uiten. Tot ik Nathalie leerde kennen … en de rest is geschiedenis..

Dank je wel om mij hierbij te steunen, de veilige plaats aan te bieden die nodig was om zo diep in mijn lichaam te gaan voelen en deze emoties te durven tonen..

Miss K.

 
 
Nathalie Stroobant Photography portretfotografie van vrouwen in BelgiëDeze fotoshoot kreeg ik cadeau voor mijn 33ste-verjaardag. Een verjaardag die een beetje passeerde als een doodgewone dag gezien de corona-heisa maar dankzij dit cadeau ging men dagje toch niet ongezien voorbij. Ik was instant gelukkig van het idee om mezelf een keer in de kijker te laten zetten. Ik droomde al over prachtige coverfoto’s om ooit mijmerend naar terug te kijken… 
Een eerste kennismakingsgesprek maakte duidelijk dat er nog wat werk aan de winkel was! De kleerkast mocht eens worden uitgekuist om dé ideale outfits van onder het stof te halen (ook bijzonder leuk om jezelf op deze manier nog eens te kunnen opkleden in het hele corona-gebeuren). Jezelf verplicht nog eens verwennen met een manicure/pedicure/kappersbezoek om picobello op de foto te staan. En dan is ie daar… D-day! Een dag waarop je al jouw outfits kan showen, waarbij je bijleert hoe perfect te poseren voor de foto maar vooral waarbij je de volle 200% kan genieten! 
Nathalie ontvangt je zeer warm en hartelijk en kan je direct op je gemak laten voelen. Zo schipper je tussen het gevoel van een echt fotomodel te zijn op een set van Chanel en tussen het gevoel van een bende vriendinnen die alles willen doen voor die ene perfecte foto! Een intensieve en intense dag van 100-den foto’s maar zo een zalig warme dag om je op en top een mooie vrouw te voelen. 
En als je dacht dat je er dan van af was, nope, de onthulling moet dan nog komen!!!! 
Zo spannend om jezelf opnieuw te ontdekken op een eigen tempo en om jezelf te bewonderen. Een moment waarbij je werkelijk pijn krijgt in je kaken van de glimlach die blijft verschijnen op je gezicht. Een moment dat je echt blijft glunderen naar jezelf in alle facetten en kleuren. Een moment dat je ook echt kan genieten en kan koesteren. En deze gebeurtenissen samen met de foto’s kan je dan meenemen als een prachtig aandenken een heel leven lang. En tot slot kan je al deze prachtige foto’s showen aan familie en vrienden en dan genieten hoe zij glunderend naar jouw foto’s kijken en te horen krijgen dat er een carrière als topmodel toch aan jou is voorbijgegaan. 
 
Miss S.

 

Een aantal heel mooie foto’s, die passeerden op Facebook, trokken mijn aandacht. Snel even de website checken die gelinkt stond. Mijn eerste gedacht was “Oh wow, dat wil ik ook!”. Direct dan maar een mailtje gestuurd en binnen korte tijd mocht ik al een telefoontje verwachten. Ik had een lieve dame aan de lijn om mijn gestelde vragen te beantwoorden en te luisteren naar mijn verwachtingen. Het was een zonnige dag in de Ardennen, die nog een beetje zonniger werd! Het kennismakingsgesprek werd snel vastgelegd en de week nadien stond ik al aan de voordeur van een prachtig huis in het landelijke Balegem (ook de studio achterin de tuin is volledig in het groen gelegen). Het mailtje zorgt ervoor dat je aan het juiste huis staat, want die GPS is toch wat grillig. Wat volgde was een hartelijke ontvangst met een lekker kopje thee (koffie is er ook hoor) en uitgebreid de tijd om alles uit te leggen en te tonen. En dan komt de vraag: Welk soort fotoshoot wil je graag? Euh, ik vind al je foto’s mooi dus doe maar alles (uiteraard kan dat niet, maar als weegschaal vind ik kiezen niet zo evident). Ook daar heeft Nathalie mij vlot doorgeloodst. De boudoir shoot is het dus geworden! En geen nood, denk je hierna, dit is toch niets voor mij, dan heb je gewoon een fijn gesprek gehad (al acht ik die kans vrij klein eens je daar zit). Alle uitleg (voorbereiding en shootdag) werd netjes op mail gezet en Nathalie is ook zeer bereikbaar. Je bent dus sowieso tot in de puntjes klaar voor de Big Day, de feitelijke fotoshoot! Een HEERLIJKE ervaring! Met rustgevende begeleiding, dankzij Nathalie ben je instant chill. Ook over ‘waar leg ik mijn hand of arm of been’ hoef je je geen zorgen te maken. Ze loodst er je netjes doorheen. Met geen enkel besef dat de tijd zo snel gegaan was, liep ik voorbij middaguur, uit de studio met een tevreden gevoel en nog beter, een gevoel vol zelfvertrouwen! En dan is het even wachten op het verlossende telefoontje met de mededeling: uw foto’s zijn klaar! (Gevoelsmatig eeuwen, in realiteit helemaal binnen de afgesproken tijd) Nooit gedacht dat dan pas de stress ging opkomen, gelukkig stond ik de dag nadien al terug in de studio voor The Big Reveal. Een heel fijn moment, waar opnieuw volop de tijd voor wordt genomen. Op je gemak kan je de foto’s bekijken, bewonderen (al is het toch wat raar om naar jezelf te kijken op die manier) en keuzes maken (of helemaal niets kiezen, maar geef toe met zulke foto’s lijkt die kans me vrij klein). De samenvatting: niet twijfelen, gewoon doen!

Miss S.

“Leg mijn ziel vast”. “Toon me hoe anderen mij zien, want ik zie het zelf niet” Dit is wat ik vroeg aan Nathalie… Niets is toeval, niet gebeurt zomaar. Ook deze ontmoeting en shoot met Nathalie niet. Ik zag een foto van een vriendin op sociale media passeren. Wat een power, wat een uitstraling had zij. Zo kwam ik in contact met de creator van deze krachtige afbeelding, Nathalie Stroobant. Ik voelde al van in het begin dat dit geen gewone pasfoto-fotografe zou zijn en dat dit geen gewone fotoshoot zou worden. Je stapt in een verhaal, een ervaring, een reisje voor jezelf naar jezelf. Deze foto reportage kwam voor mij op een moment in mijn leven waarop er ontzettend veel in verandering en in groei is. Deze foto’s en de bijzondere ervaring die ze weerspiegelen, zijn een geschenkje aan mezelf, voor mezelf. Omdat het ok is iets voor jezelf te doen. Nathalie oefent niet haar werk uit, maar haar passie. En dat voel je. De voorbereidingen, de gesprekken, de shoot, de onthulling,… het is samen lachen, samen babbelen, ook hard werken en vooral genieten! Ze dompelt je onder in een total-experience van de eerste tot de laatste minuut. En ze beheerst haar vak als geen ander… Ze liet mijn ziel spreken via haar foto’s

Miss K.

 

Ik vond dat ik zo een fotoshoot eens moest doen voor mezelf, en heb er enorm van genoten. Was ook fier op mezelf dat ik die stap heb durven zetten. Ik vond het een heel leerrijke, soms vermoeiende maar vooral deugddoende ervaring. Ik zou het zo opnieuw doen. Ik voelde me gelukzalig….Je staat er niet bij stil wat dat allemaal teweegbrengt om een vlotte en aangename fotoshoot te kunnen doen, maar Nathalie heeft me prima voorbereid.
De communicatie verliep zoals verwacht: goedlachs, heel vlot en heel duidelijk! De locatie was super tussen het groen…. Zalig was dat.. Wegdromen terwijl je naar buiten kijkt en er ondertussen prachtige foto’s gemaakt worden.

Ik verlangde er erg naar om de foto’s te zien en iets in mij wist toen al dat het één voor één prachtige exemplaren gingen zijn… Toen ik de foto’s zag dacht ik: dit is echte kunst. Ik verlang er al naar om de foto’s in mijn eetkamer op te hangen.

Nathalie, je bent een tofotografe. Je stelde me op mijn gemak. Het was een waaauwwww ervaring. Het totaalpakket klopte volledig. Ik voelde mij echt op en top vrouw en alles is tot in de puntjes afgewerkt van communicatie op voorhand, shoot, tot het eindresultaat… Super! Ik raad het aan iedereen aan!

Miss N.

 

 

Een fotoshoot is sowieso een belevenis. Nathalie slaagt er in om daar een bijzonder leuke ervaring van te maken. Ontspannen, geruststellend en grappig weet ze je te leiden in die prachtige studio van haar. Ik weet zeker dat ze uit iedereen schoonheid haalt, dat voel je ter plekke en dat krijg je daarna als kers op de taart op je foto’s. Eigenlijk zou iedere vrouw zo’n shoot eens cadeau moeten krijgen. Nathalie, je bent er alleszins in geslaagd om mij attent te maken op de mooie dingen en het niet te hebben over negatieve dingen. Ik denk voor vele vrouwen sowieso deugddoend!!! Je hebt dat echt super-goed gedaan!!! Zoveel schoonheid, je tovert het uit iedereen….

Miss A.

 
 
Nathalie Stroobant photography portretfotografie vrouwen in België

Heel aangenaam, super vriendelijk, zeer professioneel!

Ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel! De fotografe begroette me hartelijk op de parking en hielp me met veel plezier mee met het dragen van mijn bagage.

De fotoshoot ging door in een hele mooie studio met veel lichtinval. Het ging er professioneel maar toch familiair en gezellig aan toe waardoor er meteen een ontspannen sfeer ontstond. De fotografe gaf duidelijk aan wat ze graag wou, corrigeerde zeer spontaan en nam absoluut haar tijd. Dit zorgde ervoor, samen met de duidelijke uitleg in het voorgesprek en de handige tips die ik via mail had ontvangen, dat de fotoshoot heel vlot verliep.

Het was een fantastische ervaring met een spontane fotografe die zeer gedreven is in haar vak. Een echte aanrader!

Miss E.

 

Nathalie Stroobant photography portretfotografie vrouwen in BelgiëNogmaals dikke merci voor de toffe tijd tijdens de shoot! Ik heb er met volle teugen van genoten en ben héél benieuwd naar het resultaat. Ik heb enkel maar lof en kan het iedere vrouw aanbevelen. Het toffe mailtje met tips vooraf deed me uitkijken naar de dag van de shoot. Ik weet nog dat ik na het telefoontje waarin de afspraak werd gemaakt, gewoonweg huppelde naar mijn auto. Ik verheugde me er enorm op, hoewel ik ook wel een beetje zenuwachtig was. Maar… het werd een fantastische belevenis! De ongedwongen sfeer en het enthousiasme van de fotografe zorgden ervoor dat ik met een zelfverzekerd gevoel op de foto ging. Je voelt onmiddellijk dat Nathalie een gedreven fotografe is met een enorme liefde voor haar vak en oog voor detail. Ze zoekt naar variatie en poses waar jouw sterktes uitspringen. Dit maakte de fotoshoot vrij intens, ook al werd er tijd gemaakt voor fijne babbeltjes en veel gelach. Nu komt nog de moeilijke taak om de mooiste foto’s te kiezen.

Na het showmoment: Bedankt, Nathalie, voor alles! De fijne ervaring en fantastische foto’s. Het is leuk om thuis te komen en de mooie kaders te zien. Ik kan er blijven naar kijken. Ook de reacties zijn supertof.

Miss A.

 

Nathalie Stroobant photography portretfotografie vrouwen in België
Nathalie,

Jij maakt indruk met je toewijding, je passie voor fotografie. Het is prachtig om zien hoe jij met ande-ren omgaat , steeds die positieve vibe. Je geeft vertrouwen en je enthou-siasme werkt echt inspi-rerend. Het was fijn om met jou samen deze foto-sessie te creëren en … ik wil dit zeker opnieuw doen!

Miss V.

 
Nathalie Stroobant photography portretfotografie vrouwen in België

Nathalie, Wat een ervaring deze fotoshoot door een professionele fotografe. Jaja, dat mag wel gezegd worden, deze hele ervaring was professioneel. Initieel een uitgebreide uitleg hoe je te werk gaat, nadien een heel hartelijke warme ontvangst en een fotoshoot om u tegen te zeggen. Het was leuk, aangenaam en comfortabel. De studio is dan ook een supermooie hedendaagse ruimte waar je u onmiddellijk thuis voelt! Bovenal heb je dit als fotografe super gedaan. Je stelt uw klanten op hun gemak, bent goedlachs en een luisterend oor. Doe zo verder, Nathalie! En het resultaat, de foto’s, dank u wel. Ze zijn prachtig…! Wat een goed idee van jou om vrouwen in de kijker te zetten. Even de tijd stil zetten, een moment om de hedendaagse werkende vrouw even te verwennen met heerlijke professionele fotoshoot, te vereeuwigen op papier om nadien nog jaren van te genieten! Well done!

Miss N.

Nathalie Stroobant photography portretfotografie vrouwen in België

Met een kriebel in m’n buik (en toch ook wel knikkende knieën) stapte ik de prachtige fotostudio binnen.  In het begin wel wat onwennig maar al gauw liet ik me door jou volledig meeslepen en genoot ik ten volle van deze portie me-time.  Want dat is het toch wel, me-time! 

Als ‘prille’ veertigers zijn we naast, in de eerste plaats mama zijn-van en vrouw zijn-van, uiteraard ook nog dochter-van, vriendin-van, collega-van, … en vergeten we onszelf wel eens. Want wie staat er meestal achter de camera als die kaarsjes op de verjaardagstaart worden uitgeblazen, wie holt er achter spelende kids aan op de speeltuin om nét die spontane foto op de schommel te willen vastleggen,…  Juist ja, nu is het misschien tijd om onszelf ook eens voor die camera te zien.  En stralen zullen we doen dankzij jouw tips & tricks!

Je leerde mij vooral dat het echt niet draait om die 3 kilootjes te veel (die ik stiekem nog kwijt wou), m’n onzekerheid heeft stilletjes aan plaats gemaakt voor dat tikkeltje meer zelfvertrouwen.  Gewoonweg een fantastisch gevoel dit mee te maken.  

Dankjewel hiervoor Nathalie!

Miss E.

Ik ken Nathalie al een 19 jaar. Haar man, Alexander, een goeie 22 jaar toen we nog collega’s waren in Schotland. Dergelijke ervaringen scheppen een band tussen mensen. Toen ze een paar maand geleden vertelde dat ze volledig voor fotografie ging, twijfelde ik niet aan haar talent. Ik had al foto’s gezien van haar de voorbije jaren. Ze hadden iets magisch, iets speciaals.

Ik wou ook wel eens een fotoshoot. Ik was tenslotte al een halve eeuw oud + 2. Dan mag je jezelf wel eens vereeuwigen. Zo gezegd zo gedaan. Met volle moed en een valies vol kledij waagde ik me van de eerste keer aan een boudoir fotoshoot. Degenen die me kennen, verschieten daar niet van.

Maar dit is niet zomaar op 1-2-3 gefixt. Uiteindelijk maakte Nathalie zóóóveeel foto’s en waren we wel een aantal uurtjes zoet. We lachten en vertelden maar werkten ook keihard om de juiste poses te doen. En dit is niet zo simpel als het klinkt. De ene foto gaat je al beter af dan de andere. De ene blik al zwoeler of uitdagender dan de andere. En was ik blij met je mooie fotostudio met zicht op de tuin en met airco want buiten was het maar liefst 36°

’s Avonds was ik echt bekaf maar het loonde de moeite. Twee weken later mocht ik de foto’s bekijken die voorafgingen met een sneak preview filmpje. Meestal weet ik wel wat gezegd maar toen stond ik even met mijn mond vol tanden. Ook van deze tentoonstelling maakte ze een beleving….

Nathalie, je bent een natuurtalent. Je weet mensen vast te leggen op de gevoelige plaat zonder dat het fake aandoet. Ik voelde me op mijn gemak. Misschien nog moeilijker als je iemand kent….Dikke merci. Misschien doe ik dit eens om de 10 jaar, wie weet.

Maar weet je, kijk naar de foto’s …. Ze spreken voor zich….. en neen, ik ben geen fotomodel maar ik ben niet bang om te laten zien wie ik ben…. Whether you like it or not…..

 

 
Nathalie Stroobant Photography boudoir fotografie vrouwen in België
Wat een fijne ervaring deze fotoshoot! De fotografe haalde het beste uit mij en de shoot, dat doet ze heel naturel en professioneel. Ik voelde me veilig en durfde om te poseren gedurende het hele gebeuren. De setting was eveneens super. Ik ben heel benieuwd om het resultaat te zien. Was alvast een fijn cadeau!
 
Miss I.