FAQ

Ik kan me voorstellen dat je nog met vragen zit. Zo een fotoshoot van jezelf doe je immers niet elke dag. Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Stel ze gerust via nathalie.stroobant@hotmail.com of bel me op 0486/034399.

 

{Q:} De vrouwen op de website zien er allemaal uit als modellen. Ik ben echt geen model… Kan ik dit doen?

{A:}  De vrouwen die je op mijn website ziet, zijn geen modellen, maar “alledaagse vrouwen”, the woman-next-door…. Je gelooft me misschien niet maar voor bijna iedereen was het de eerste keer dat ze zoiets deden. Misschien dacht je dat ze een model waren omdat ze er zo supercomfi en zelfverzekerd uitzien, alsof ze in hun leven niets anders gedaan hebben dan voor de lens te staan. Dat komt omdat ik je volledig begeleid doorheen de fotoshoot. Je op je gemak laten voelen is super belangrijk voor mij en dat voel je ook in de foto’s. Je hoeft je op voorhand echt geen zorgen te maken, ik loods je door alles heen!

 

{Q:} Wanneer en hoe selecteer ik mijn favoriete foto’s uit mijn shoot?

{A:}  Op onze derde afspraak (het showmoment) krijg jij jouw foto’s te zien, volledig bewerkt en indien gewenst kan je ze zo meenemen naar huis. Ook hier krijg je weer alle begeleiding om je te helpen bij de (moeilijke) keuze om jouw favoriete foto’s te selecteren.

 

{Q:} Wat is het verschil tussen een magazine-stijl en boudoir?

{A:} De beelden bij boudoir portretfotografie zijn wat rauwer, openhartiger, intiemer, sensueler en vaak wordt er iets minder gedragen van kledij (dat kan gaan van loungekledij, lingerie, of helemaal niets, je gaat zelf zover je wil). Hier vind je ook vaker zwart/wit portretten terug.

Magazine-stijl  portretten zijn wat meer gepolijst, kleurrijker en bevatten altijd het volledige gezicht.

Maar neem gerust een kijkje in mijn galerij en sowieso bespreken we dit uitgebreid tijdens het kennismakingsgesprek zodat je de beste keuze kan maken voor jezelf.

P.S. Ik doe het allebei supergraag!

Ik wil alvast een kennismakingsgesprek

{Q:} Ik heb eigenlijk maar 1 foto nodig, duh….

{A:} Echt? Wacht tot je je foto’s zal zien…. Neen, alle gekheid op een stokje, waarom zou je na al die voorbereiding maar 1 foto laten nemen? Dit is jouw moment, laat je in de watten leggen, werp je voor die schijnwerpers (figuurlijk!) en geniet ervan. Vind je na afloop maar 1 foto mooi? Geen probleem, maar dan heb je tenminste kunnen kiezen…..

 

{Q:} Waar vindt mijn fotosessie plaats? Heb je een studio?

{A:} Nathalie Stroobant Photography heeft een prachtige studio met een overdaad aan natuurlijk licht. De studio is gelegen in een groene oase en wordt omarmd door een bos. Hier aankomen brengt je al meteen in een bepaalde zen-toestand. Voor mij is het “my little paradise” en als je hier de ervaring van je leven hebt meegemaakt, dan  denk ik dat je dit zal beamen…

 

{Q:} Ik voel me er niet helemaal prettig bij om bijna naakt gefotografeerd te worden, maar ik wil echt dat je me fotografeert. Is dat een mogelijkheid? 

{A:} JA! JA! Mijn specialiteit is het fotograferen van vrouwen, of ze nu veel of weinig kleren dragen.  Die keuze laat ik volledig aan jou over. Tijdens de kennismaking laat ik je verschillende series zien zodat jij kan aanvoelen wat het best bij je past: eerder de cover, magazine stijl of boudoir. En geloof me, ik kan ook een heel sensuele foto van je maken met een rolkraagtrui. We vinden zeker een stijl die bij jouw comfortzone past! Tenzij het net de bedoeling is dat je er eens wil uitstappen….

Weet je wat, ik doe het gewoon!

{Q:} Moet ik een haar- en make-up-artieste erbij nemen?

{A:} Helemaal niet. Je kan ook kiezen voor puur natuur of je eigen haar- en make-up (laten) doen. Mocht je van deze gelegenheid toch gebruik willen maken, dan werk ik samen met heel sympathieke hairstylistes en make-upartiesten die jou een op maat gemaakte behandeling geven (met meerkost)

 

{Q:} Wat moet ik aandoen?

{A:} Dit is waarschijnlijk de meest populaire vraag die ik krijg … en het antwoord is simpel: wat jij zelf mooi vindt. Snuister gerust in je eigen kast (of die van een vriendin/zus, …) of ga desnoods shoppen. Hoeft niet! Maar dan heb je meteen een alibi. En tijdens het kennismakingsgesprek komt dit ook uuuuuuuuiiiiiitgebreid aan bod.

 

{Q:} Mag ik iemand meebrengen voor de shoot?

{A:} Daar ben ik vrij kordaat in: nee! Dat komt misschien wat raar over, maar voor mij is dit een heel persoonlijke sessie zonder pottenkijkers. Jouw partner,  mama, beste vriendin, kinderen mogen natuurlijk meekomen als de foto’s getoond worden!

 

{Q:} Op welke dagen van de week kan ik mijn fotosessie houden?

{A:} Dat kan van maandag tot vrijdag en we starten rond half tien. We starten vroeger als er een hairstyliste/MUA aanwezig is. Neem gerust contact op om te zien wanneer er een plaatsje is voor jou!

Ik wil gewoon heel graag boeken

{Q:} Wat moet ik doen om me voor te bereiden?

{A:} Na afloop van ons kennismakingsgesprek krijg je een volledige voorbereidingsgids! Hiermee kan je je alvast beginnen verheugen en voorbereiden op jouw shoot! Werk aan de winkel!

 

{Q:} En wat is het kostenplaatje?

{A:} Voor de fotoshoot (inclusief kennismakingsgesprek, fotoshoot met begeleiding en gebruik van de studio en showmoment achteraf) is de prijs 250 euro (zonder hair en make-upartiest).

Achteraf kan je foto’s à la carte aankopen (vanaf 200 euro) of folioboxen (mijn pakketten starten vanaf 1500 euro), uitvergrotingen voor aan de muur (vanaf 300 euro), wat jij wil. Er is geen aankoopverplichting na de fotoshoot. Je koopt enkel wat je zelf mooi vindt en wat je wil bewaren als een levenslang souvenir voor jezelf en voor je familie. Op het kennismakingsgesprek overlopen we alle prijzen.

Zo een kennismakingsgesprek lijkt me wel iets

{Q:} Ik zou dolgraag een fotosessie willen doen maar het is op dit moment niet financieel haalbaar om foto’s aan te kopen

{A:} Helemaal geen probleem. Ten eerste bepaal je helemaal zelf hoeveel foto’s je wil aankopen. Kan je niet kiezen omdat je ze allemaal mooi vindt maar komt dat op dit moment wat te duur voor je uit? Dan kan ik je een spreidingsplan aanbieden om je foto’s te betalen.

{Q:} Gebruik je mijn afbeeldingen op je website/blog/portfolio?

{A:} Ik zou natuurlijk graag jouw foto’s tonen aan andere vrouwen zodat ze kunnen zien waaraan ze zich mogen verwachten. Maar, ik begrijp het ook volledig als je dit liever privé houdt. Ik zal niets delen tenzij je expliciet toestemming geeft. De meeste klanten zijn zo trots op hun foto’s dat ze die aan iedereen willen zien en mij het vertrouwen geven om ze te delen (op mijn portfolio of sociaal). Sommige willen enkel gezichtsloze foto’s delen of pas na een bepaalde datum (bvb. nadat ze de foto’s cadeau hebben gedaan). Jij laat me jouw wensen weten en ik zal die 100% respecteren!